مديران بايد بودجه ها را به گونه اي مديريت كنند تا كمبودها به چشم نيايد

يزدفردا "معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در مراسم افتتاحيه پنجمين گردهمايي معاونان و مديران اداري، مالي و طرح هاي عمراني دانشگاه ها و مراكز پژوهشي سراسر كشور تاكيد كرد: هيچ دانشگاهي نمي‌تواند به تنهايي بودجه خود را افزايش دهد زيرا خزانه كشور در دست وزارت علوم نيست و مبلغ تعيين شده مطابق فرمول توزيع خواهد شد.
به گزارش يزدفردا به نقل از  روابط عمومي دانشگاه يزد آقاي دكتر رازقي با بيان تاريخچه آموزش عالي در كشور اظهار داشت: پس از انحلال هيأت امنا در بدو انقلاب و تشكيل مجدد آن تلاش‌هاي متعددي در حيطه آموزش عالي و گسترش آن صورت گرفته است به نحوي كه فضاي 720 هزار متري آموزشي در اين 29 سال به دو ميليون و هشتصد هزار متر مربع افزايش يافته و در كنار آن حدود چهار ميليون و دويست هزار متر مربع فضاي كمك آموزشي و رفاهي ايجاد شده است.

وي افزود: تعداد دانشجويان طي ده سال گذشته از 111 هزار نفر به 291 هزار نفر در سال‌جاري در بخش دانشجويان روزانه دولتي رسيده و حدود 100 هزار نفر نيز دانشجوي شبانه مشغول به تحصيل هستند و با وجود دانشگاه پيام نور و مراكز غيرانتفاعي در حال حاضر دو ميليون و پانصدهزار دانشجو مشغول به تحصيل هستند.

وي با بيان وظايف هيات امناي دانشگاه‌ها و تاكيد بر نقش آنها در تأمين اعتبار به تشريح محور برنامه‌هاي توسعه پرداخت و تصريح كرد: با توجه به قانون برنامه چهارم توسعه كه مبتني بر دانايي است توسعه همه جانبه مراكز آموزشي عالي نياز مند آن است كه در بخش آموزش عالي بر موضوع پژوهش و تحقيقات توجه شود كه تأسيس پارك علم و فناوري در اين راستا صورت گرفته است و نيز براي رسيدن به سند چشم‌انداز و جايگاه در نظر گرفته شده بايد به مبحث علم و پژوهش توجه لازم صورت گيرد كه اين مهم به حمداله در قانونگذاري و تصميمات مقامات عالي رتبه كشور مورد توجه و تاكيد قرارگرفته و بحث تأمين مالي آن در دستور كار است.

 دكتر رازقي يادآور شد: در اين گردهمايي مراكز آموزش عالي و پژوهشي بايد نسبت به مشكلات خود و سهم آن در بودجه بازنگري كرده و بررسي جامع به عمل آورند چراكه سهم هر قسمت در جاي خود باقي خواهد ماند و بر اين اساس نبايد برخي از موضوعات در قبال برخي مسايل ديگر فدا شوند.


معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با تاكيد بر طرح مسأله برنامه پنجم توسعه در اين گردهمايي عنوان داشت: اهداف برنامه چهارم توسعه حدود چهار برابر توان كشور بود و اين اهداف تعريف شده نبود و شكل كمي نداشت كه اين مسايل بايد در برنامه پنجم مورد توجه قرار گيرد و ساير بخش‌ها بايد توسعه يافته و تكميل شود.

وي متذكر شد: هنوز به اندازه لازم براي به رسيدن به چشم‌انداز اقدام نكرده‌ايم و كمبودهاي مزمن و سنواتي در اين راه مشكل‌ساز خواهد بود و بايد ديد چرا طي سال‌هاي 82 و 83 نسبت به آموزش عالي كم لطفي صورت گرفته است كه اين مسايل باعث بروز مشكلاتي در زمينه زيرساخت‌ها شده است.

آقاي دكتر رازقي بيان كرد: هيچ دانشگاهي نمي‌تواند به تنهايي بودجه خود را افزايش دهد زيرا خزانه كشور در دست وزارت علوم نيست و مبلغ تعيين شده مطابق فرمول توزيع خواهد شد و چون مبلغ در اصل كم است در فرع نيز سهم دانشگاه‌ها كم خواهد شد اما در جايي با مديريت خوب اين كمبود كمتر به چشم خواهد خورد.

معاون طرح و توسعه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در پايان خاطر نشان ساخت: تقويت دفاتر فني در دانشگاه‌ها و توجه به پروژه‌هاي عمراني از واجباتي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد و اين كار بايد از هم اكنون آغاز شود كما اينكه اجراي 62 پروژه‌ خوابگاهي و تأمين اعتبارات آن انجام گرفته است و در صورتي كه دفاتر خوب عمل كنند پروژه‌ها واگذار خواهد شد.

يزدفردا

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا